USA 2002

Subtitle

Dinsdag 12 en woensdag 13 augustus 2002

Dinsdag 12 augustus 2002.

Ik heb weer heerlijk geslapen, Roon ook. 

Vanmorgen rustig aan gedaan en een poring gedaan om te ontbijten in het hotel. We hadden weer een gratis ontbijt gekregen. Maar er stond een rij van hier tot Tokio met een wachttijd tot 35 min. Dat was ons iets teveel. 

Toen maar even naar de 2e verdieping om Roon zijn haar te laten knippen. Het is wel geknipt en het is ook korter maar hij is wel eens beter geknipt. Maar goed, wat maakt het uit, het is kort en fris en dat is belangrijkste. Die kapper was er ook zo eentje uit een TV serie. Geweldig! 

Toen maar even ontbeten bij een ander tentje op de 2e verdieping waar alle winkels en de Adventure Dome is. 

Roon en ik hadden even strijd om wel of niet de achtbaan in te gaan, maar dat was van korte duur. 

Tussen de middag, tegen half 3 of zo kwamen bij ons hotel/ranch aan. We reden als 1e naar de Furnace Creek Inn. Daar wilden wij wel logeren want dat zag er echt mega goed uit. Super chique en mooi. Maar ja, wij moesten naar de Furnace Creek Ranch. Dat was even wat anders, maar goed, alles ziet er netjes uit en het is schoon! 

We rijden na een snelle wip ;-) naar Badwater. Dat is het diepste punt van het Westelijke halfrond op het aardoppervlak. Er lag een klein plasje water dat helemaal rook naar zwavel. Het is daar 50 gr in de schaduw!!! Kan je nagaan hoe heet het is in de zon. Als je de auto uitstapt lijkt het wel alsof de haartjes op mijn benen er gewoon afschroeien. Er staat tevens een vrij hete wind en je weet gewoon niet wat je meemaakt. Het is echt niet uit te houden! 

Op de heenreis waren we al gestopt bij Zabriski Point en dat was heel mooi, maar bloedheet! Ik vond het echt niet meer leuk.  

We stoppen ook nog even bij Devils Golfcourse. We staan daarop de bodem van een voormalig meer en  we staan daar dan ook in het veld van zoutbrokken. Een echte zoutvlakte dus zover als je kunt zien. Heel apart om te zien. We hebben wat foto’s gemaakt en dus de hitte getrotseerd, stelletje bikkels! 

Toen vonden we het wel zwat en zijn we gaan zwemmen. Kan je nagaan dat we dus vanuit een dikke 50gr in het water duiken. Het water was dus ook gewoon warm als een gemiddeld badwatertje of douche. Even een uurtje liggen zwemmen en zweten en toen snel een wasje gedaan, gedoucht en aangekleed/opgedirkt en op naar Furnace Creek Inn om de meest luxueuze drankjes en maaltijd te eten. Vooraf een cocktail aan de bar (Mai Tai) en Roon heeft als voorgerecht een salade The Inn op met sla in ham gerold met mozzerella en een basilicum dressing. Ik heb de Brie En Croute gegeten. Salade met een pittig sausje en een brie in een krokant jasje. Een overheerlijke witte wijn erbij en smullen maar!

 Als hoofdgerecht hebben we allebei de Southwestern Grill op. (Filet Mignon, geroosterde kip en garnalen) Super lekker gegeten dus met daarbij een sublieme rode wijn. We worden allebei een beetje teut. We zijn het niet meer gewend om wijn te drinken omdat we natuurlijk alleen maar veel water drinken vanwege de warmte.

 Die mevrouw die ons naar de tafel brengt vindt Roon maar een schatje omdat hij zo lief voor me is!

 We genieten ontzettend en hij eindigt super met dit geweldige diner!

 

Woensdag 13 augustus 2002

Deel 1

Vanmorgen trok Roon heel enhousiast om 6.45 uur de gordijnen open en daar werd ik wel wakker van zeg maar. 

Snel gedoucht, spullen gepakt en boodschappen gedaan voor onderweg. 

We hebben een lange rit voor de boeg van 521 km naar Yosemite. Onderweg een pizza gegeten in een leuk dorpje bij Powelty Lake en natuurlijk even geplast. (ik moet nu weer, maar dat hou ik maar even op want anders wordt Roon gek) 

We rijden nu (13.00 uur) de Tioga Pass over. Het is hier echt schitterend (vanmorgen om 8.20 uur vertrokken) Yosemite here we come!! 

Deel 2

We hebben niet echt veel gezien van Yosemite want het was een behoorlijke pokke rit door het park zelf. 

We hebben een heerlijke lunch gehad vlakbij de Tioga Pass in een geweldig leuk tentje. Roon heeft een lekker wijntje op en ik heb een Sierre Neveda Palle Hale biertje op.

 Onderweg zien we de meest mooie dingen en stoppen dan ook bij een meertje om even pootje te baden en te relaxen. Ik grijp daar met mijn hand naar wat steentjes en wat denk je? Een stukje goud in het steentje. Lachen he! 

Het is een behoorlijke rotweg naar Oakhurst toe en het is zelfs zo erg dat we besluiten niet naar het Visitor Center te gaan maar meteen door te rijden naar het hotel. We komen pas tegen 19.00 uur in het hotel aan en zijn dan ook kapot. 

Lekker gedoucht en op zoek naar een leuk restaurantje. Hetgeen de receptioniste heeft aangeraden vinden we allebei niks en dus rijden we door naar Ducey’s at he Bass Lake. 

We rijden maar en rijden maar door allerlei leuke weggetjes met de meest mooie huizen. Gelukkig was Roon zo eigenwijs genoeg omdoor te rijden en we komen dan op een leuk pelkje bij het meer in een schitterend restaurant. We besluiten heel wijs om niet Fine Dining te nemen maar naar The Bar and Grill te gaan. We eten daar een heerlijk tortilla wrap met veel zure room, kaas, sla en quacamole. We zitten op een mooi plekje aan het meer op het terras en zitten te genieten!!

Doodmoe vallen we in bed neer en vallen als een blok in slaap!

 

 

 

 

 

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos