USA 2002

Subtitle

Maandag 17 en dinsdag 18 augustus 2002

Maandag 17 augustus 2002 

Roon was dik voor 6.00 uur wakker en ging liggen lezen. Ik kan dan niet meer slapen en lag maar een beetje te mopperen en te draaien.

Ik ben tussendoor nog even in slaap gevallen maar tegen 8.00 uur waren we toch klaarwakker. 

Roon is brood halen en ik heb koffie en thee gemaakt. 

Tegen 10.00 uur zijn we op weg gegaan naar Hanalei (noorden van het eiland) Het is daar een stuk natter maar supermooi. 

Het is een heel erg leuk klein dorp met allerlei leuke winkeltjes. We halen er even wat water, Doritos en quacamole. We rijden door tot de weg stopt op een klein strandje.

We besluiten om 2 mile (3,2 km) te gaan wandelen naar een mooi stuk strand ergens aan de Na’pali Coast. We lopen het Kalalau Trail. 

Het is best een heftig pad met veel hoogteverschil en we lopen voortdurend langs de zee. Veel rotsen en dat soort dingen. We zweten als een otter en drinken dan ook eigenlijk niet genoeg.

Na elke bocht denken we dat we er zijn, maar we lopen er toch zo’n 1,5 uur over. Af en toe wat regen onderweg maar dat is dan wel welkom. 

Eindelijk komen we aan op het strand en het is de moeite waard!! Het is erg mooie. Er zijn wel veel mensen wat ons nogal opvalt want het is nog best een stuk lopen. 

Tegen 13.15 uur lopen we weer terug en we moeten weer even in het ritme komen maar krap 1 uur later waren we alweer terug en we vinden onszelf best bikkels! De benen wille niet meer en we zijn best moe. Toch 6.4 km gelopen over redelijk zwaar terrein. We zijn de goeiste!!!

 We gaan daarna even iets verderop het strand op en de zee is heerlijk! We kunnen er lekker op ons gemak in ronddobberen zonder te verzuipen. We eten de chips en quacamole op en komen weer een beetje tot leven. We waren met de wandeling nl vergeten om wat te eten mee te nemen. 

Tegen 17.00 uur zijn we weer bij het resort en we zijn blij dat we even kunnen douchen. De steentjes en zand zitten weer overal! Nu ff relaxen op bed, tv kijken, borreltje drinken etc.

 We gaan straks lekker uit eten bij de Japanner. Ik heb er zin in!!

 

Dinsdag 20 augustus 2002.

We zijn gister bij Kintaro wezen eten en het was er poepie druk. We kwamen net op het juiste moment want we kodnen meteen aanschuiven aan de Teppanyaki. We heben allebei soep vooraf en Roon heeft als hoofdgerecht de Fliet Mignon met teriyaki saus en ik het gercht met de garnalen. We hebben allebei ontzettend zitten smullen. Het was heerlijk. 

Vanmorgen was Roon wel weer vroeg wakker maar deed heel lief de lamp niet aan. Maar ik merkte dat hij wakker was en ik wed ook wakker. Het regende af en toe wat en we doen dus lekker rustig aan. Roon haalt brood en ik zet koffie en thee. 

Het plan is om naar Waimea Canyon te gaan. Maar als we ´even´aan het zwembad liggen komen we er niet meer weg tot 12.30 uur. 

We zijn toen even lekker gaan liggen op bed en daarna even een broodje gegeten. Tegen half 2 zijn we op pad gegaan naar de Canyon. 

Het is nog een 45-60 minuten rijden we moeten concluderen dat het erg mooi is maar we de afgelopen weken wel verwend zijn met vele grotere en indrukwekkendere dingen. Het is en hele mooie groene canyon en uiteraard maken we wat foto´s. 

We doen op de terugweg wat boodschappen en kopen 2 bakjes killer quacamole en een grote zak Doritos. Een lekkere fles wijn erbij en eenmaal terug op de kamer gaan we ons daaraan te buiten. 

We kijken wat tv, douchen en smeren ons goed in want ik ben toch wel weer aardig verknetterd. 

We eten bij de Flying Lobster. Roon neemt Coconut Shrimps en ik neem Louie´s Salad met verse vis en zo. Echt weer smullen geblazen. Een lekker wijntje erbij en we zaten wel weer goed voor vandaag. 

Tegen 21.30 uur zijn we in slaap gevallen.

 

 

 

  

 

 

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos