USA 2002

Subtitle

Maandag 5 en dinsdag 6 augustus 2002

Dag 3. Maandag 5 augustus 2002.

 

Het is nu 9.25 uur en we zitten nu alweer een half uur op de Freeway naar Zion NP. 

We waren vanmorgen om 6.00 uur wakker na een heerlijke nachtrust te hebben gehad. We waren dan ook behoorlijk uitgeput. Lekker gedoucht en ontbeten. Je weet echt niet wat je ziet, zo mega groot is het hier, niet normaal.

We hebben ons lekker volgegeten aan verse warme ham, burrito´s, appelgebak, fruit, wentelteefjes, spek en eieren. En dat voor nop! Daar doen we het voor. 

Eenmaal uitgecheckt gingen we naar het tankstation. Nou daar hebben we ons als een stel touries gedragen. We zijn wel 3x van pomp gewisseld voordat we bij de goede stonden, wisten wat er we erin moesten gooien en hoe dat ding werkte. Je piest toch in je broek. We hebben er wel zeker 20 minuten over gedaan. 

We rijden……nou ja……..cruisen over de 15 richting Salt Lake City, onderweg naar Springdale, Zion NP. Als het een beetje meezit dan hebben we de hele middag de tijd om daar rond te wandelen want we hoeven maar 256 km te rijden. 

10.08 uur al blérend Grease rijden we Arizona binnen. Het landschap verander al en het is prachtig! 

Nog een half uurtje rijden . en dan zijn we er al. We zijn bij de Mac gestopt om te plassen want ik moest weer eens heel erg nodig.  Meteen een Mc Chicken genomen en een grote cola. Komen we er daar achter dat we weer in een ander tijzone zitten. Denken we vroeg te zijn opgestaan en voor 12 uur in Zion te zijn aangekomen, zetten ze de klok weer een uur vooruit. Tegen de tijd dat we thuis zijn dan weten we niet meer hoelaat het is en zitten we in een ID crisis. 

Ik heb bij de Mac met de ijsblokkenautomaat zitten spelen. Mijn cola liep over want ik wist niet hoe dat ding werkte. Dommie he! Wat hebben we weer gelachen. Het is nu buiten 97F en 12.25 uur en we zijn er bijna! 

13.15 uur (lokale tijd) zijn we bij ons prachtige en luxe hotel aangekomen. Het is echt weer mega luxe. Erg prettig vooruitzicht. We hebben ingecheckt en zijn lekker meteen met de bus het park in gegaan. We hebben het Visitor Centre bezocht, een klein souvenirtje gekocht en op weggegaan naar Riverside Walk. We rijden met de shuttlebus mee naar het eindpunt alwaar we de wandeling zijn gestart (Temple of Sinewava) Het is wel een makkelijke wandeling en we komen dan ook veel andere msenn tegen. We maken mooie foto’s en doen een poging om de Virgin River over te steken met onze blote voeten, maar stelletje watjes dat we zijn, doet het toch te zeer aan de voeten. Maar we hebben in ieder geval wel schone voeten! 

Weer terug gelopen naar de bushalte en onderweg veel eekhoorns tegen gekomen en als echte toerie’s maken we er foto’s van. Wij dachten dat het heel bijzonder was, maar die dingen zitten overal en zijn hondsbrutaal. Stonden wij langs de kant interessant te doen met het fototoestel…… duh. 

Eenmaal terug in het hotel hebben we lekker de zwemkleding aangedaan en hebben we een duik genomen in The Pool. Ook even lekker liggen zonnen op een bedje. 

Voor vanavond hebben we gereserveerd hier in het restaurant (bij zo’n mega chaggi griet die wij allang hadden ontslagen als wij de baas zouden zijn) 

We liggen nu even lekker op bed te relaxen en lezen onder het genot van een wijntje. De wijn die we in de auto hadden laten staan is spontaan ontkurkt door de hitte. Zonde! Konden we allemaal zo weggooien. De rest van de flessen rest maar één ding ‘snel opdrinken’, en dat kunnen wij wel. ;-)) 

Morgen op weg naar Bryce NP. Dat moet heel erg mooi zijn als we de Engelsen moeten geloven die we in de shuttlebus hebben afgeluisterd) 

Het uitzicht is trouwens magnifique!

 

Dag 6. Dinsdag 6 augustus 2002.

Na gister lekker te hebben gegeten bij Switchback, Roon heeft Fettucinic op met kip en vlees, ike had Housepasta met kip. Allebei een megabult knoflook dus we stonken vanmorgen een uur in de wind. 

Roon heeft onrustig geslapen door de warmte als de airco uit was of van het lawaai van de airco als hij aan was. Ik heb prima geslapen want ik doe gewoon oordoppen in. 

Vanmorgen alweer om 6.30 uur wakker en even lekker gedoucht en ontbeten. We hebben lekker rustig aan gedaan en zijn nu onderweg naar Bryce Canyon. We hebben net een minuut of 10 stil gestaan maar rijden nu alweer. Valt dus mee. 

We hebben in Mount Carmel Junction getankt. Het is daar echt wat je bij zo’n Amerikaanse gehucht voorstelt. Mannetjes op oude stoeltjes al kaartend zitten ouwehoeren voor het tankstation. De buurman met een peuk op de lip komt ff bijkletsen. Geweldig om te zien en sfeer te proeven. Het doet echt onwijs relaxt aan. Ramen worden gewassen, heerlijk! 

12.10 uur zijn we bij ons volgende hotel. Bryce View Lodge. Het is een kleine tegenvaller na alle luxe van afgelopen dagen, maar het ziet er verder keurig uit. We hebben alles wat we nodig hebben, maar echt luxe is het niet. 

We zijn meteen door gegaan naar Bryce Canyon. We zijn naar het visitor center gegaan, souvenir gekocht en de mooiste route laten aanbevelen. We zijn doorgereden naar Sunset Point alwaar we de auto hebben gepaarkeerd en zijn gaan wandelen. De 1e afdaling was heel erg stijl, maar heel erg gaaf. je weet niet wat je ziet, zo ontzettend mooi. Ik heb echt met open mond staan kijken. Roon heeft het 1 na het andere rolletje volgeschoten, het is echt geweldig!

We zijn in 2uur tijd van ’t hoogste punt naar het laagste punt gewandeld en het was schitterend.

Er zijn natuurlijk vrij veel mensen op de been en helaas ben je niet alleen maar de route was zeer de moeite waard. Het was best nog een pittig tochtje. Qua conditie ging ’t maar net. We moeten goed blijven oefenen. 

Onze spieren doen pijn en we zijn eigenlijk gewoon heel erg moe. We zijn toch nog een aantal punten afgereden om van het uitzicht te genieten. 

We zijn maar maar zeer voldaan. De douche was dan ook een zeer welkome afwisseling. We hebben even liggen lezen en daarna even gaan rondlopen. We hebben een heerlijk steak met garnalen en friet op bij Ruby’s Inn. Het was wel duur maar super lekker. En dat terwijl ik niet eens echt honger had. 

We liggen nu uitgeput op bed en hebben de route voor morgen al uiippeld. Ik ben moe en mijn spieren doen zeer. 

Tijd om te gaan slapen. Oh ja, geen mobiel bereik hier! 

 

 

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos