USA 2002

Subtitle

Woensdag 7 en donderdag 8 augustus 2002

Woensdag 7 augustus 2002

 

We waren vanmorgen alweer om 6.00 uur wakker. De wekker stond op 6.30 uur dus we hadden nog even de tijd voor het e.a. ;-)

We lagen om 21.00 uur gister al te tukken maar we waren om 23.00 uur alweer wakker omdat Roon niet kon slapen vanwege het te kleine bed. Heel ongezellig maar wel compfie is Roon in ’t andere Queen bed gaan liggen. Goed geslapen dus! 

Snel aangekleed en tegen 7.10 uur naar Sunrise Point gereden om de zonsopgang te zien. Het was weer schitterend. 

We hebben ontbeten bij Ruby’s Inn. Roon is zich weer heerlijk te buiten gegaan aan het buffet van eieren, aardappels, sausjes, sap, koffie, toast, worstjes en bacon. Niet te vergeten het fruit als toetje. Ik heb me braaf bij toast en een eitje gehouden. 

Tegen 9.15 uur zijn we op weg gegaan naar Capitol Reef NP. 

We komen onderweg langs de meest mooie plekjes, enge en hoge wegen en diepe dalen. Je weet niet wat je ziet. 

Trouwens, we hebben nu voor $50 een jaarpas voor de Nationale Parken. Veel voordeliger dus dan in elk park $20 te moeten uitgeven. Erg prettig dus. Een aardige ranger attendeerde ons daar in Bryce op. 

Ik heb net even een tukkie gedaan in de auto want ik ben toch best moe van alle indrukken en de reis. Ben benieuwd wat we vandaag weer allemaal voor moois gaan zien en beleven. 

We zijn naar het visitor center van Capitol Reef geweest en we hebben de 9 mile langs de mooiste route gereden. Het is een prachtige omgeving met geweldige rotspartijen. Uiteraard weer veel foto’s gemaakt en van het uitzicht genoten. 

We hebben onderhand al wel honger gekregen en proberen iets te vinden waar we wat kunnen eten. Dat blijkt nogal lastig te zijn. Het ene dorp rijden we zo voorbij niet wetende dat die ene koe, kip en huis een dorp was. Getankt in Hanksville en bij Blondie’s wat gegeten (lekker hotdog) Was ook niet echt wat je een dorp zou noemen (2 tankstations en een eettentje) 

He tis alweer 15.30 uur en we moeten nog wel 1,5 uur rijden voordat we in Moab zijn. We hebben het eigenlijk wel gehad en willen Arches NP wel zien maar daar blijft zo weinig tijd voor over. 

Het is bloedheet buiten. De temp is 90F en dus 33 gr in de schaduw in de wind. Uit de wind en in de zon is het niet te harden! Zo´n 45 gr.

 

Donderdag 8 augustus 2002.

Gister waren we het auto rijden behoorlijk zat. We waren pas tegen 16.30 uur in Moab. Hotel snel gevonden, badkleding aangetrokken en gaan zwemmen. Al liggende op het strandbedje vergeten we de autorit en ontspannen weer een beetje. 

We hebben de zonsondergang bekeken in Arches. Het was erg mooi om te zien. We gaan wel flink de hoogte in en dat merk ik weer aan mijn oren (pijn) 

We hebben een rondwandeling van een klein uurtje gemaakt en Roon heeft weer een rolletje volgeschoten (Windows Section) 

Laat gegeten bij Buck’s Grill. We zaten heerlijk buiten en hadden een heerlijk gerecht (Mexicaans) Roon heeft een South Western Combo o en ik heb een Grilled Chicken Brest Enchilada shitdinges op. (hele lange rare naam)

 Na een glas wijn en ff douchen zijn we tegen 23.30 uur als een blok in slaap gevallen. 

Nu zitten we heerlijk aan een picknicktafel in Arches aan onze zelf gekochte broodjes, croissants en fruit. Heerlijk! Wat een leven zeg, zonnetje op de bol en genieten maar. 

Canyonlands slaan we over want dat vergt teveel tijd en kilometers. Nu gaan we op weg naar het Visitor Center en een kleine wandeling maken door het park. 

Het was behoorlijk warm en we hebben flink staan zweten tijdens de wandeling. Het is erg mooi om te zien maar we vonden het ver genoeg. We zijn toch dik een uur weggeweest. (landscape arch)

Eenmaal in de auto zijn we doorgereden naar Monticello waar we hebben getankt en een broodje hebben gegeten. De weg erheen is erg prettig dus we kunnen goed doorrijden. 

We waren tegen 14.00  - 14.30 uur in Cortez wen we stuitten op ons hotel. Dat was even een afknapper. Het info-foldertje laat allerlei leuke dingen zien maar dat valt vies tegen. Het zwembad ligt zowat aan de interstate. Maar goed we zijn gewoon heel erg verwend de eerste dagen in LA, Las Vegas en Zion. Eigenlijk mogen we niet klagen want de kamer is netjes, schoon en heeft alleswat we nodig hebben. Lagen we net te chillen op bed wordt er op de deur geklopt en willen er onderhoudsmedewerkers naar binnen. We hebben ze maar weggestuurd om een andere keer terug te komen als wij er niet meer zijn ;-)) 

Bij de receptie vertelden ze ons dat Mesa Verde NP gesloten is en morgen pas wer open gaat. Wij zatn te balen en te mopperen op de reisorganisatie en zo. Wat bleek nou toen we bij ’t Colorado Information Center waren……..het park is half afgefikt door een blikseminslag. Het was de dag na het onweer een bloedhete dag wat een klein smeulend vuurtje heeft aangewakkerd. Het park is al 2 weken dicht!! Op zich hebben we dan best mazzel dat we het alsnog morgen kunnen zien. 

We hebben boodschappen gedaan voor morgen en liggten nu lekker op bed te lezen en kaarten te schrijven. Tevens hebbeb we de route voor de aankomende dagen uitgestippeld. Morgen staan we om 7.45 uur bij het park om een aantal dingen te bekijken. 

Strakkies eten we lekker hier op het terrein, krijgen we 10% korting. 

Afgezien van af en toe gemopper op elkaar gaat het tussen Roon en mij erg goed. Daar ben ik blij om. Het is altijd maar even afwachten hoe zo’n vakantie verloopt maar we worden eigenlijk alleen maar meer verliefd op elkaar.

Morgen naar Kayenta, Monument Valley. 

 

Members Area

Recent Blog Entries

Recent Photos